Χρήση ελαίων και βοτάνων στη μαγεία

Εχουμε παρατηρήσει ότι σε κάθε είδος μαγείας τα έλαια, τα βότανα, οι λίθοι και γενικότερα τα φυσικά υλικά αποτελούν εργαλεία για κάθε μάγο και μάγισσα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό?


Ας ξεκινήσουμε απο κάτι απλό: Ολα γύρω μας είναι ενέργεια. Οτιδήποτε βρίσκεται έξω στη φύση είναι ενέργεια και μάλιστα απο τις πιο ισχυρής μορφής. Ορισμένα όμως υλικά έχουν την τάση να απορροφούν μεγαλύτερη ενέργεια απο τα άλλα. Κάτι σαν ¨”ενεργειακά σφουγγάρια” Αυτά τα υλικά όπως είναι οι κρύσταλλοι και οι λίθοι είναι απαραίτητα στην τέχνη της μαγείας. Ο μάγος τα αξιοποιεί με πολλούς τρόπους που ουσιαστικά αποσκοπούν στο δανεισμό μέρους της ενέργειας που αυτά τα υλικά έχουν απορροφήσει. Αυτή η χρήση των υλικών αυτών χρονολογείται εκατομμύρια χρόνια πριν όταν ο άνθρωπος δεν είχε ανακαλύψει ακόμα τα θαύματα τις τεχνολογίας και χρειαζόταν να ξεκινήσει απο κάπου τις αναζητήσεις του. Τα πάντα λοιπόν βασίζονται στην ύπαρξη και την χρήση αυτών των υλικών. Ακόμα και η ιατρική βασίστηκε στη χρήση βοτάνων και ελαιών για να εξελιχθούν στην πορεία και να κατασκευαστούν τα σημερινά φάρμακα. Είναι η πηγή της δημιουργίας. Οι άνθρωποι τα χώρισαν σε ομάδες σύμφωνα με τις ιδιότητες τους κι έτσι έχουμε για παράδειγμα κρυστάλλους και λίθους που ελκύουν τον έρωτα (ροζ χαλαζίας),ιβίσκος,λεβάντα ή την προστασία μας (τουρμαλίνη), απήγανος,ευκάλυπτος κτλ. Τα ίδια λοιπόν αυτά υλικά χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως απο κάθε κουλτούρα και πολιτισμό σε κάθε μορφή μαγείας. Σε μια εργασία για παράδειγμα όπου χρησιμοποιούμε λίθους, βότανα, έλαια ή μαγικά φίλτρα, δουλεύουμε με τις ενέργειες. Με ενέργειες και δυνάμεις υλικών που σε συνάρτηση με τη δική μας ενέργεια φτάνουμε στο να αναπτύξουμε μία ισχυρότατη μορφή ενέργειας που κυριολεκτικά αποστέλλεται στο σύμπαν και δουλεύει για εμάς και φυσικά το σκοπό μας.
Τι είναι όμως τα μαγικά φίλτρα και γιατί είναι τόσο γνωστά παγκοσμίως?
Τα φίλτρα των μάγων έχουν μία πολύ αρχαία ιστορία. Συνδέθηκαν με μύθους και κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Τα μαγικά λοιπόν φίλτρα είναι η εγκλωβισμένη ενέργεια που ο μάγος δημιουργεί και φυλακίζει (μέσα σε ένα μπουκάλι για παράδειγμα) έτσι ώστε να επιτύχει να χρησιμοποιεί την ενέργεια αυτή όποτε και όταν τη χρειάζεται. Ενα φίλτρο κατασκευάζετε επίσης απο φυσικά υλικά (νερό πηγής, έλαια, εκχυλίσματα, λίθους, κρυστάλλους, βότανα, κτλ) στα οποία δόθηκε ενέργεια που μας είναι χρήσιμη ανάλογα με την ιδιότητά τους. Μέσα απο διαδικασίες που η κατασκευή του καθενός απαιτεί ο μάγος πραγματοποιεί μία μαγική τελετή που συμπεριλαμβάνει λόγια, επικλήσεις δυνάμεων (πχ πνευμάτων ή αγγέλων), την ενέργεια των υλικών του, και την προσωπική του ενέργεια. Στη συνέχεια σφραγίζει το μπουκάλι και το ενεργοποιεί ξανά φορτίζοντας το με το ξάστρισμα. (έκθεση των υλικών σε εξωτερικό χώρο στον ανοιχτό ουρανό έτσι ώστε να το βλέπουν τα ουράνια σώματα αστέρια-σελήνη, και να το φορτίζουν και αυτά με τη δική τους ξεχωριστή ενέργεια) Το ξάστρισμα γίνεται για 3 ή περισσότερες συνεχόμενες νύχτες. Τέλος ο μάγος ή ο χρήστης του φίλτρου δίνει στο φίλτρο του την κατεύθυνση ή σκοπό με το να στοχάζεται, να οραματίζεται δηλαδή το αποτέλεσμα και την επιθυμία του. Στη συνέχεια αυτό το απόλυτα ενεργό και φορτισμένο ελιξήριο απελευθερώνει στο σύμπαν τη δύναμη που του δόθηκε και τις ιδιότητές του και φέρνει το αποτέλεσμα στην ζωή και την πραγματικότητα του μάγου ή του χρήστη

 της Αθηνάς Ανδριανού

Αρέσει σε %d bloggers: