ΕΡΜΗΣ

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Ερμής, σαν τον φτερωτό αγγελιοφόρο των θεών, έρχεται με φτερά και μας δίνει εντολή να μιλήσουμε. Η επικοινωνία, η διάνοια και η ευαισθητοποίηση είναι όλα μέσα στον τομέα του Ερμή, όπως είναι η λογική και η συλλογιστική, ο τρόπος σκέψης μας και ο τρόπος που δημιουργούμε και εκφράζουμε τις διαδικασίες σκέψης μας.

Μια μαιευτική φύση φέρνει στο νου την ανησυχία και την κίνηση. Rat-a-tat-tat – τα πράγματα γίνονται γρήγορα εδώ. Ο Ερμής είναι για ένα γρήγορο πνεύμα, γρήγορη σκέψη, δυνατότητες, απόψεις, συλλογιστική και ικανότητα εξορθολογισμού των πραγμάτων. Η ενέργεια του Ερμή μπορεί να είναι καλή ή κακή, αλλά σίγουρα θα ενεργοποιεί! Αυτός ο πλανήτης μας προτρέπει επίσης να προχωρήσουμε από το ένα πράγμα στο άλλο και να λάβουμε απαντήσεις τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Περαιτέρω, η ενέργεια του Ερμή είναι τόσο η επιδεξιότητα και η αισθητική.

Ο Ερμής είναι για σύντομα ταξίδια: μια επίσκεψη σε έναν γείτονα ή έναν φίλο σε όλη την πόλη, μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Τα αδέλφια και η μεταφορά γενικά βρίσκονται επίσης μέσα στη σφαίρα του Ερμή.

Η ομιλία, η γραφή, τα βιβλία, οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες και η εκμάθηση είναι όλα μέσα στον τομέα του Ερμή. Αυτός ο πλανήτης μας εκνευρίζει να εκφραζόμαστε συχνά – και καλά. Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος(η εμφάνιση του ταξιδιού προς τα πίσω), ωστόσο, οι επικοινωνίες μας θα έχουν πρόβλημα.

Ο Ερμής δεν είναι ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από τον Ήλιο. Χρειάζεται περίπου 88 ημέρες για να ολοκληρωθεί η τροχιά του στον Ήλιο. Δεν είναι ούτε αρσενική ούτε θηλυκή ενέργεια και αναλαμβάνει το φύλο του σημείου που είναι μέσα. Κυβερνά τόσο τον Δίδυμο όσο και τον Παρθένο.

 

Του: Προκόπη Γιαννακόπουλου

Αρέσει σε %d bloggers: