ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Τα ποικίλα πλανητικά σώματα αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους πηγές ενέργειας. Η ενέργεια των πλανητικών σωμάτων είναι απεριόριστη για τις οποιεσδήποτε ανθρώπινες ανάγκες και είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας, εφόσον βέβαια γνωρίζουμε πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτήν. Τα πιο γνωστά πλανητικά σώματα ως πηγές ενέργειας είναι ο ήλιος, η γη και η σελήνη.

Η ενέργεια του Ήλιου πλημυρίζει καθημερινά τον τόπο που ζούμε και αναζωογονεί οποιαδήποτε μορφή ζωής. Ένα άτομο για να αξιοποιήσει την ενέργεια του Ήλιου δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη γνώση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να πάρει ενέργεια από τον Ήλιο είναι να σταθεί μερικά λεπτά σε πλήρη ηλιοφάνεια. Η ενέργεια του Ήλιου είναι τόσο έντονη που την απορροφάμε με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής. Με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνονται τα ενεργειακά αποθέματά μας και αναζωογονείται και ισχυροποιείται ο οργανισμός μας. Αυτή η διαδικασία ενεργοποίησης του σώματος από τον Ήλιο είναι και η πλήρη έννοια της ηλιοθεραπείας και όχι απλά το μαύρισμα του δέρματος.

Μπορούμε όμως να αντλήσουμε ζωτική ενέργεια από τον ήλιο και όταν δεν έχουμε άμεση οπτική επαφή, ακόμη και όταν είναι νύχτα. Αυτός ο τρόπος όμως απαιτεί γνώση και εκπαίδευση. Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον Ήλιο με νοητό τρόπο και να δημιουργήσουμε μια σύνδεση. Μέσω αυτής της σύνδεσης να αντλήσουμε όση ενέργεια χρειαζόμαστε.

Η άντληση ενέργειας από τον Ήλιο με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τον οργανισμό μας σημαντικά. Η αίσθηση αυτής της αναζωογόνησης μοιάζει σαν να έχουμε πιει ένα τονωτικό ρόφημα όπως ο καφές. Όπως είναι λογικό ο οργανισμός μας εκτός από τη ζωτική ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί και τροφική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι παρότι η ζωτική ενέργειά μας αναπληρώνεται από τον Ήλιο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη παροχή θρεπτικών συστατικών από τη τροφή. Μπορεί όμως να τη συμπληρώσει όποτε το απαιτούν οι καταστάσεις.

Εκτός από την ενέργεια του Ήλιου, η ενέργεια της Σελήνης είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη. Η αντίθεση είναι ότι η ένταση της ενέργειας της σελήνης εξαρτάται σημαντικά από τη φάση στην οποία βρίσκεται. Η ένταση της ενέργειας της Σελήνης είναι στο μέγιστο κατά την πανσέληνο. Κάποιος που θέλει να αντλήσει ενέργεια από τη σελήνη μπορεί να φροντίσει να κάνει ένα νυχτερινό περίπατο κάτω από το φως της Σελήνης.

Όπως όμως και με τον Ήλιο, το άτομο μπορεί να συνδεθεί νοητικά και να αντλήσει ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και όταν η Σελήνη δεν είναι ορατή.

Οι ενέργειες του Ήλιου και της Σελήνης είναι από τις πιο απλές μορφές ενέργειας που μπορούμε να πάρουμε από τα διάφορα πλανητικά σώματα. Διαφέρουν όμως σημαντικά στο είδος της ενέργειας που έχουν.

Συγκεκριμένα είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι η ενέργεια του ήλιου εκφράζει την ενεργητικότητα και τη δράση. Αντίστοιχα η ενέργεια της σελήνης εκφράζει τη παθητικότητα και τον εσωτερισμό. Δηλαδή εκφράζουν αντίστοιχα την αρσενική και τη θηλυκή ποιότητα της ενέργειας.

Η άντληση από τα διάφορα πλανητικά σώματα απαιτεί γνώση των διάφορων ενεργειών για να φροντίσουμε ότι ταιριάζουν με τους σκοπούς μας. Σε συγκεκριμένες καταστάσεις η άντληση ενέργειας από ένα πλανητικό σώμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για έναν άνθρωπο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον που είναι αρκετά στεναχωρημένος και παρουσιάζει εσωστρέφεια. Εάν αντλήσει ενέργεια από τη Σελήνη, η εσωστρέφειά του θα ενισχυθεί και θα χειροτερέψει τη κατάστασή του. Αντίθετα εάν αντλήσει ενέργεια από τον Ήλιο, θα βοηθήσει τον εαυτό του να έρθει σε μια εσωτερική ενεργειακή ισορροπία.

Η γη ως πλανήτης αποτελεί και αυτή μια σημαντική πηγή ενέργειας. Το είδος της ενέργειας της γης είναι θεραπευτικό. Επιφέρει την ισορροπία στον εαυτό μας και απαλύνει οποιαδήποτε ενεργειακή ανομοιομορφία. Τα άτομα που βρίσκονται σε σύγχυση, ταραχή ή οποιαδήποτε αναστάτωση, γαληνεύονται από την ενέργεια της γης. Ο φυσικός τρόπος πρόσβασης στην ενέργεια της γης γίνεται επαγωγικά, δηλαδή όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στη φύση, τόσο πιο έντονη θα είναι και η επιρροή της ενέργειας.

Όπως και με τις ενέργειες του Ήλιου και της Σελήνης, οι ενέργειες της γης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που γνωρίζει πώς να αποκτήσει πρόσβαση. Και σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι απαραίτητη η άμεση επαφή με τη γη και τη φύση για να αποκτήσουμε πρόσβαση. Ο μύστης συνδέεται με τη γη και αντλεί ενέργεια.

Σε αυτή τη περίπτωση όμως επειδή υπάρχουν διάφορες οντότητες που προστατεύουν αυτή τη πηγή ενέργειας και επιμελούνται τις λειτουργίες της φύσης. Για αυτό το λόγο απαιτείται σεβασμός και ευγνωμοσύνη. Οι οντότητες αυτές και η λειτουργία τους θα μελετηθούν σε επόμενη ενότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σε πόλεις, σπάνια βρίσκονται σε επαφή με τη φύση. Ως αποτέλεσμα έχουν έλλειψη από την ενέργεια ισορροπίας της γης. Αναπτύσσουν ενέργειες που εντείνονται σε μεγάλο βαθμό και επηρεάζουν σημαντικά τη σωματική και ψυχολογική υγεία τους. Τα άτομα αυτά συνήθως έρχονται σε επαφή με τη φύση μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, κάτι που κάνει τις διακοπές απαραίτητες για τη σωματική και ψυχολογική υγεία τους.

Ένας έμμεσος τρόπος να αποκτήσουμε επαφή με τη φύση είναι να ασχοληθούμε με τα φυτά. Ένας μικρός κήπος ή μερικές γλάστρες διευκολύνουν έναν άνθρωπο της πόλης να έρθει σε μια νοητική επαφή με τη φύση. Ακόμα και όταν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες διαμονής, το άτομο μπορεί να επισκέπτεται όποτε το έχει ανάγκη τα διάφορα άλση ή πάρκα που υπάρχουν στη πόλη.

Από την άλλη μεριά ένας μύστης που έχει αναπτυχθεί αρκετά σε πνευματικό επίπεδο, μπορεί να έρθει σε επαφή με τη γη, τον Ήλιο και τη Σελήνη χωρίς έχει περιορισμούς. Μπορεί να συνδεθεί οποιαδήποτε στιγμή με τα διάφορα πλανητικά σώματα και να αντλήσει τα είδη ενέργειας που χρειάζεται.

Η σύνδεση με τα διάφορα πλανητικά σώματα μπορεί να γίνει με μορφή διαλογισμού, με μορφή τελετής ή απλά νοητικά. Ο τρόπος σύνδεσης εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα του ατόμου και τον τρόπο που βρίσκει πιο οικείο.

Ποικίλα είδη ενεργειών μπορούμε να αντλήσουμε και από τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Πλανήτες όπως ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Κρόνος κατέχουν συγκεκριμένα είδη ενέργειας που μπορούν να μας ωφελήσουν σε διάφορους στόχους. Για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Ερμή για τη βελτίωση της επικοινωνίας, την ενέργεια της Αφροδίτης για την εύρεση ενός συντρόφου, την ενέργεια του Κρόνου για την αποφυγή διάφορων ατυχιών και την ενέργεια του Δία για την απόκτηση πλούτου.

Επίσης ποικίλες και πιο εξειδικευμένες ενέργειες μπορούμε να αντλήσουμε από τους λεγόμενους σταθερούς ή απλανείς αστέρες. Οι σταθεροί αστέρες είναι ήλιοι σε άλλα πλανητικά συστήματα που κινούνται πολύ αργά. Ως αποτέλεσμα παραμένουν σταθεροί ή απλανείς στον αστρικό θόλο. Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αστέρα του Σείριου για να αποκτήσουμε ενέργειες φιλοδοξίας, περηφάνιας και για να αποφύγουμε τους κινδύνους της ανυπομονησίας.

Τα διάφορα πλανητικά σώματα μας επηρεάζουν καθημερινά με έναν φυσικό τρόπο. Οι γνώστες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ενέργειες των πλανητικών σωμάτων για να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Οι φυσικές επιρροές των πλανητικών σωμάτων στους ανθρώπους θα εξεταστούν σε επόμενο άρθρο.

 

Του: Προκόπη Γιαννακόπουλου

Αρέσει σε %d bloggers: