Τα πρωταρχικά στοιχεία της φύσης και το κοσμικό πεντάγραμμο.

Πάντα το πρώτο στοιχείο που ανεβαίνει στην επιφάνεια της συνείδησής μας είναι η Φωτιά. Και δεν είναι τυχαίο. To βλέπουμε και στην καθημερινότητά μας γιατί αντιπροσωπεύει τη Θέληση. Είναι σαν το λάδι στο νερό. Ανέρχεται στην επιφάνεια πάντα με διάφορες μορφές και σχήματα. Η Φωτιά μέσα μας είναι αυτή που κρατά τη θέληση για ζωή. Στους ανθρώπους με αδύναμο χαρακτήρα η φωτιά εξασθενεί. Είναι το γενετήσιο ορμέμφυτο, είναι το λίμπιντο που θα φέρει τη δράση στο να κυριαρχήσει κανείς επάνω στις επιθυμίες του. Να τις ορίσει και να τις κατευθύνει δημιουργικά. Το φαλλικό σύμβολο και η ράβδος του Μάγου της κάρτας των ταρώ. 

element_fire

Όταν η φωτιά είναι αδύναμη τότε το Νερό κυριαρχεί. Υπερβολική προσκόλληση σε ο, τιδήποτε, υπερβολικοί συναισθηματισμοί και εσωστρέφεια κάνουν την προσωπικότητα να μην έχει δική της βούληση αλλά να αντανακλά και να αντανακλάται σαν καθρέφτης (πολλές φορές παραμορφωτικός) όπως το είδωλο στην επιφάνεια της λίμνης. Τότε όλα γίνονται υποκειμενικά.

Η Ισορροπία έρχεται με τον Αέρα που δρα σαν Σπαθί να κόψει αυτήν την προσκόλληση που μοιάζει με τον ομφάλιο λώρο του βρέφους από τη μητέρα. Κι όταν κόψουμε τα νοητικά ψέμματα αποκτούμε μια δεύτερη γέννηση. Εάν παραμείνουμε για πολύ καιρό όμως στην ασφάλεια της νοητικής αντίληψης χάνουμε το πραγματικό νόημα και τη συγκίνηση στη ζωή. Γιατί; γιατί δεν σκεπτόμαστε με την Καρδιά. Η καρδιά είναι ένας μυς που αποτελείται από νερό, φωτιά και επεξεργάζεται τον αέρα. Μια ισορροπημένη ζωή κάνει την καρδιά αγωγό καλής λειτουργίας όλου του ψυχοσωματικού δυναμικού να πάλλεται με έναν ορθό και δημιουργικό τρόπο. Η καρδιά είναι το κέντρο του ατομικού μας σύμπαντος. Το κέντρο του πενταγράμμου και του μικρόκοσμου.

bb1b365f6d6070c40027c3d12bbd5731

Του: Δημήτρη Παναγιωτίδη

Αρέσει σε %d bloggers: