Διαλογισμός Εξαγνισμού

Αν κάνατε κατι το οποίο ξέρετε οτι είναι λάθος-ακόμη κι αν αυτό εχει γίνει πρίν απο πολύ καιρό-μπορεί καπου στο υποσυνείδητο να υπάρχουν

συναισθήματα ενοχής που σας δημιουργούν πόνο απο καιρό σε καιρό.
Οταν αναγνωρίσετε οτι κάνατε καποιο λάθος ειναι πολύ ευκολο να πέσετε στην παγίδα της χαμηλής αυτοεκτίμησης.Ετσι άν αισθάνεστε κατάθλιψη για κάποια αρνητική ενεργειά σας,φέρτε στο νού σας και τις θετικές πράξεις που έχετε κάνει,πέραν της εξάσκησης του διαλογισμού εξαγνισμού.
Η ουσία της τεχνικής αυτής που σας παραθέτω είναι να αφήσετε πίσω σας τα σφαλματά σας,βλέποντας τα ως παροδικές παραφωνίες της συνειδησης σας και όχι ως εγγενή μέρη της φύσης σας.
Με τον διαλογισμό εξαγνισμού δεν εξαγνίζετε μόνο τις αρνητικές σας πράξεις,αλλά και τη διανοητική κατασταση που βρίσκεται πίσω απ’τις πράξεις.
Με αλλα λόγια εξαγνίζετε και τον αρνητικό τρόπο σκέψης σας.

Θα χρειαστείτε:

-Μια συσκευή καυσης ελαιων(αρωματιστη με κερί)
-ενα μείγμα ελαιων για εξαγνισμό
(π.χ 3 σταγόνες γεράνι,1 σταγόνα λιβάνι,1 σταγόνα δεντρολίβανο,1 σταγόνα λεμόνι ή γκρειπφρούτ)
-ενα μαξιλάρι ή μια καρέκλα με σκληρή ράχη

Διαδικασία:

Ρίξτε τα αιθέρια έλαια στη συσκευή καυσης και ανάψτε το κερί.
Καθίστε αναπαυτικά στη συνηθισμένη στάση διαλογισμού,παρατηρήστε την αναπνοή σας όπως και στην βασική τεχνική διαλογισμου(ήρεμος διαλογισμός) για λίγα λεπτά και συνειδητοποιήστε τα αιθέρια έλαια καθώς ατμοποιούνται στο χώρο.

Οταν χαλαρώσετε πλήρως και ειστε ετοιμοι φέρτε το νού σας σε μια ή περισσότερες αρνητικές πράξεις που κάνατε στο παρελθόν και θέλετε να εξαγνίσετε.

Δημιουργήστε ειλικρινή αισθήματα μετάνοιας και θλίψης για τη διενεργεια των πράξεων αυτών και αποφασίστε να μην τις επαναλάβετε.Στη συνέχεια ζητήστε απο τον οποιονδήποτε Θεό πιστευετε (ή πνευματική πηγή σας εκφραζει) να σας βοηθήσει στην επιλυση που ζητάτε.

Επιστρεψτε κατόπιν στην παρατήρηση της αναπνοής σας.
Στην επόμενη εκπνοή σας οραματιστείτε οτι ως “μαυρος καπνός” φευγει απο μέσα σας κάθε αρνητική ενεργεια απο την κακή σας πράξη.
Στη συνέχεια οραματιστείτε την πνευματική δύναμη με τη μορφή καθαρού λευκού φωτός να εισέρχετε στο σώμα σας με την επόμενη εισπνοή σας.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάποιες αναπνοές(δηλ εκπνοή =αποβολή μαυρου καπνου,εισπνοή=εισχωρηση λευκού φωτός),απολαμβάνοντας τα αιθέρια έλαια
μέχρι να αισθανθείτε οτι ολοκληρώθηκε ο εξαγνισμός.

Ολοκληρωστε τη διαδικασία με λίγα λεπτα απλής παρατήρησης της αναπνοής σας και περιμένετε λίγο προτού σηκωθείτε και κινηθείτε.

 της Αθηνάς Ανδριανού

Αρέσει σε %d bloggers: