To Εκκρεμές  

 

Μία εξαιρετικά απλή και εύστοχη μέθοδος μαντείας που χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες από χιλιάδες ανθρώπους, είναι το εκκρεμές. Το εκκρεμές από τους αρχαίους χρόνους είναι μια απλή και ακριβής μέθοδος μαντείας. Κατά την ιστορία έχουν βρεθεί σε πολλές αιγυπτιακές τοιχογραφίες καθώς επίσης είναι γνωστό ότι στην αρχαία Κίνα το χρησιμοποιούσαν για να εντοπίσουν την γήινη ενέργεια καθώς συνδέονται και με το Feng Shui.

Πολλά γράφονται για το εκκρεμές και ιδίως στο διαδύκτιο αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι αναληθή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ανακριβή. Το εκκρεμές χρησιμοποιείτε σε πολλούς τομείς της μεταφυσικής για ποικίλους λόγους όπως για παράδειγμα καθαρισμούς αλλά εδώ θα αναφερθούμε στη χρήση του εκκρεμούς στη μαντική τέχνη με την πιο απλή του μορφή, δηλαδή την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα με Ναι ή Όχι.

 

Για να χρησιμοποιήσουμε το εκκρεμές και να πάρουμε ορθές απαντήσεις θα πρέπει να ελέγξουμε αν είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση. Βασικό είναι να μην είμαστε σε συναισθηματική φόρτιση σε σχέση με την ερώτηση, αν είμαστε  καλύτερα να ρωτάει κάποιος άλλος ουδέτερος με την κατάσταση.  Το εκκρεμές απαντά με ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΙΣΩΣ που μπορεί να σημαίνει και απλά ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ. Κρατάμε την αλυσίδα του εκκρεμούς ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα με το χέρι που γράφουμε. Η αλυσίδα από τα δάκτυλα μέχρι το εκκρεμές θα έχει μήκος από 10 ως 20 εκ. Ένας καλός τρόπος για να αποφύγουμε την επιρροή της απάντησης είναι να μη το κοιτάμε μέχρι να αρχίσει να κινείτε. Με το άλλο χέρι κρατάμε τον κρύσταλλο και αφού υποβάλουμε την ερώτηση τον αφήνουμε να απαντήσει.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κάθε εκκρεμές απαντάει με δικό του τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν το ρωτήσεις/εκπαιδεύσεις σε συγκεκριμένες κινήσεις, τότε όλα απαντούν με τον ίδιο τρόπο. Εάν με λίγα λόγια δε ζητήσεις από το εκκρεμές να σου δείξει το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» του και περάσεις απευθείας στις ερωτήσεις, τότε εμπειρικά σας λέω ότι όλα απαντούν με τον εξής τρόπο. Εάν η κίνηση είναι κυκλική η απάντηση είναι ΝΑΙ, εάν κινηθεί κατά το διάμηκες η απάντηση είναι ΟΧΙ και εάν απλά πάλλεται στο ίδιο σημείο τότε απλά δε μπορεί ή δε θέλει να απαντήσει. Και δε θέλει να απαντήσει για ένα και μοναδικό λόγο. Το εκκρεμές δεν αποτελεί άλλο ένα εργαλείο του μάντη, είναι και αυτό μια οντότητα και για το λόγο αυτό δεν πρέπει ποτέ να το καταχρόμαστε, να το κουράζουμε ή να το χλευάζουμε. Είναι σύνηθες επίσης να χρησιμοποιούμε διαφορετικά εκκρεμή ανάλογα με τη χρήση. Για παράδειγμα κάποιο εκκρεμές με κόκκινο ή ρόζ λίθο για τα ερωτικά ερωτήματα, τουρμαλίνη για καθαρισμό ενέργειας, καρνεόλη δεμένη σε χρυσό για ερωτήματα που αφορούν μαγεία κλπ.

 

 

Το εκκρεμές επίσης απαιτεί ενεργοποίηση που επιτυγχάνεται με το να το φοράμε επάνω μας ως φυλαχτό με σκοπό να πάρει τη δική μας ενέργεια και να αποκτήσει προσωπική σχέση με εμάς, καθώς και με ξάστρισμα. Αυτό γίνεται πάντα σε γέμιση σελήνης για 3 ημέρες και για ζυγές ώρες.

 

Κατά το ξάστρισμα του εκκρεμούς χρησιμοποιούμε τη δική μας επίκληση ή προσευχή, ή αλλιώς χρησιμοποιούμε τα παρακάτω λόγια:

«Κρύσταλλε της αλήθειας κρεμασμένε στην αιώνια αλυσίδα σου, γίνε με μένα και τον ανώτερο εαυτό μου ‘Ένα.

Γίνε ένα με το σύμπαν και όλη τη γνώση που κρύβει.

Είθε να μου λες πάντα την αλήθεια και να μου δίνεις πάντα τις απαντήσεις που γυρεύω.

Αμήν, Αμήν, Αμήν.»

Επίσης όταν δε το χρησιμοποιούμε καλό είναι να το ξεκουράζουμε μαζί με βότανα όπως όλους τους κρυστάλλους ή σε σκόνη οραμάτων.

Με την πάροδο του χρόνου οι φυσικές πέτρες και οι κρύσταλλοι συλλέγουν και αποθηκεύουν τις ενέργειες που συναντούν, θετικές και αρνητικές. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ενέργεια που αποθηκεύεται στο εκκρεμές σας είναι πολύ ευεργετική, αλλά εάν υπάρχει μια συσσώρευση αρνητικότητας ή παλαιάς ενέργειας, μπορεί αυτή να παρεμβαίνει στην αποτελεσματικότητά του. Συνιστάται να καθαρίζετε περιοδικά τα εκκρεμή σας και, στην πραγματικότητα, όλες τις θεραπευτικές σας πέτρες και κρυστάλλους. Καθαρίζοντας περιοδικά την ενέργεια στα εκκρεμή αλλά και γενικότερα στους κρυστάλλους σας, είτε αυτά  χρησιμοποιούνται για μαντεία είτε ως θεραπευτικό μέσο, θα τα κάνει να ανταποκρίνονται ευκολότερα και να αναδεικνύουν το πλήρες δυναμικό τους.

Τρόποι καθαρισμού:

  1. Κάψτε αποξηραμένο λευκό φασκόμηλο ή κέδρο, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας θυμίαμα. Φυσήξτε τη φλόγα και περάστε αργά το εκκρεμές ή τον κρύσταλλο μέσα απο τον καπνό τουλάχιστον τέσσερις φορές.
  2. Ο κιτρίνης είναι ένας αυτοκαθαριζόμενος λίθος που μπορεί όμως να καθαρίζει και άλλους λίθους και κρυστάλλους. Τοποθετήστε το εκκρεμές ή τον κρύσταλλο σε σακουλάκι ή δοχείο με κιτρίνη και αφήστε το να παραμείνει ανενόχλητο για 24 ώρες.
  3. Γεμίστε ένα μικρό δοχείο ή μπολ με ξηρό καφέ ρύζι κατά προτίμηση με στρογγυλό σπυρί. Βυθίστε το εκκρεμές ή την πέτρα σας μέσα στο ρύζι και αφήστε το ανενόχλητο για 24 ώρες. Το ρύζι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και θα πρέπει να πεταχτεί.
  4. Τοποθετήστε το εκκρεμές ή τον κρύσταλλο στο φώς του ήλιου για έως και 4 ώρες, το πρωί ή αργά το απόγευμα είναι προτιμότερο (αποφύγετε το μεσημέρι εάν είναι υπερβολικά φωτεινό ή ζεστό). Προσοχή όμως γιατι μερικοί κρύσταλλοι εξασθενίζουν γρήγορα εάν εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως. Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο σε φθορίτη ή αμέθυστο καθώς θα χάσουν το χρώμα τους.
  5. Σε αντίθεση με το ηλιακό φως, το φως του φεγγαριού είναι ασφαλές για όλες τις πέτρες. Τοποθετήστε το εκκρεμές ή τον κρύσταλλο σε ένα παράθυρο κατά τη διάρκεια μιας πανσέληνου και αφήστε το να καθίσει εκεί όλη τη νύχτα.
  6. Κρατήστε τον κρύσταλλο κάτω απο τρεχούμενο νερό και οραματιστείτε ‘ενα όμορφο, πλούσιο, θεραπευτικό λευκό ή χρυσό φως να περιβάλλει τον κρύσταλλο και να τον εξαγνίζει μέσα από το φρέσκο ​​και καθαρό νερό.

Αφού καθαριστεί το εκκρεμές σας ή ο κρύσταλλος, καλό είναι να το “επαναφορτίσετε”. Η επαναφόρτιση είναι μια πρακτική που χρησιμοποιούμε συχνά σε λίθους και κρυστάλλους γιατι επιστρέφει ευεργετική θετική ενέργεια σε αυτούς. Για να τα επαναφορτίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήχο, φως, ευλογίες ή ακόμα και τη δική σας φυσική επαφή όπως αναφέραμε και νωρίτερα στη ενεργοποίηση τους. Αν επίσης έχετε εκπαιδευθεί στο Ρέικι, μπορείτε να επαναφορτίσετε το εκκρεμές και τους κρύσταλλους σας με ενέργεια και σύμβολα Reiki.

 Του: Γιώργου Θεοχάρη

 

Αρέσει σε %d bloggers: