Τηλεπάθεια-ασκήσεις συγκέντρωσης

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Για να εξασκηθείς στην αυτοσυγκέντρωση θα πρέπει για αρχή να προσπαθήσεις να κρατήσεις μια σκέψη μέσα στο μυαλό σου για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Άσκηση συγκέντρωσης 1.
Θα χρειαστείς 1 χαρτί, 1 στυλό και 1 ρολόι για να σημειώνεις το χρόνο. Θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον διαθέσιμα 20’ στα οποία δε θα διακόψει κανείς. Πριν ξεκινήσεις προσπάθησε να χαλαρώσεις τελείως περνώντας μερικές βαθιές ανάσες. Κοίταξε την εικόνα 1 και προσπάθησε να συγκεντρωθείς στη μαύρη •.  Όταν η προσοχή σου αποσπαστεί τότε σταμάτα και να καταγράφεις τους χρόνους συγκέντρωσης και παρατήρησε την πρόοδο σου. Μην αφήνεις άλλες σκέψεις να μπαίνουν στο μυαλό σου, για να περάσεις στην επόμενη άσκηση θα χρειαστεί να μπορείς να συγκεντρώνεσαι για τουλάχιστον 15′

Άσκηση συγκέντρωσης 2.

Αυτή τη φορά η άσκηση είναι πιο ευχάριστη συγκεντρώσου στην εικόνα και ξεκίνα να συνειδητοποιείς την αίσθηση που σου δίνουν τα πέταλα των λουλουδιών είναι λεία σκληρά κρύα η θερμά υγρά η στεγνά και τα λοιπά σταδιακά άσε το συναίσθημα που σου μεταδίδει εικόνα να καλύψει το σώμα σου μέχρι να αισθανθείς πως ενσωματώνεσαι με τα πέταλα
Καθώς συνεχίζεις να συγκεντρώνεσαι στην εικόνα και στο συναίσθημα της εικόνας άφησε την όρασή σου να κάνει μία αλλαγή από το να κοιτάς τα πέταλα στο να κοιτάς έξω απ’ αυτά δες την όψη του υπολοίπου λουλουδιού από πλεονάζουσα θέση. Άφησε τη συγκέντρωση σου να περιπλανηθεί γύρω από ολόκληρο το λουλούδι, πάνω, κάτω, Και μέσα. Κατανόησε το πως είναι να είσαι εσύ το ίδιο το λουλούδι και συνέχισε να το εξετάζεις. Μέχρι να νιώσεις πως το έχεις κατανοήσει ικανοποιητικά. Ύστερα τράβηξε την συγκέντρωση σου έξω από αυτό και γύρνα στο νορμάλ τρόπο εστίασης.
Μετά από αυτή την επιστροφή οπτικής γωνίας θα πρέπει να νιώθεις χαλαρός και γεμάτος ενέργεια. Αυτό καθορίζει κιόλας το κατά πόσο πετυχημένη ήταν αυτή η άσκηση. Αυτή την άσκηση θα την κάνεις για τουλάχιστον 20′.

Άσκηση συγκέντρωσης 3.

Αφού πραγματοποιήσεις τις προηγούμενες δύο ασκήσεις και αρκετό καιρό ώστε ο χρόνος συγκέντρωση σου να είναι ικανοποιητικός τότε μπορείς να περάσεις στην άσκηση τρία. Παρακάτω θα βρεις τρεις διαφορετικές εικόνες για να διαλέξεις αυτή που είναι πιο εύκολη για εσένα.

 

 

Κάθισε αναπαυτικά σε μία σωστή για σένα απόσταση μεταξύ της εικόνας. Μετά κράτα το δάχτυλό σου περίπου στο μισό της απόστασης μεταξύ της εικόνας και των ματιών σου. Χρησιμοποίησε το πεδίο της όρασης σου ως κατευθυντήρια γραμμή και ευθυγράμμισε την άκρη του δαχτύλου σου ακριβώς κάτω και ανάμεσα από τις δύο εικόνες.
Η συγκέντρωσή σου θα πρέπει να είναι στην άκρη του δαχτύλου σου. Άφησε την συγκέντρωση των ματιών σου να θολώσει ελαφρώς και θα αρχίσεις να βλέπεις τις δύο εικόνες να πλησιάζουν η μία την άλλη. Ο στόχος είναι να ευθυγράμμισης τις δύο εικόνες στην κορυφή της καθεμίας έτσι ώστε να βλέπεις έναν Ιησού σταυρό στο κέντρο και κράτα αυτή την ευθυγράμμιση για τουλάχιστον 1′
Όταν καταφέρεις αυτό τότε πέρνα στη δεύτερη εικόνας μεσαίας δυσκολίας και στη συνέχεια στην τρίτη εικόνα.
Όταν θα έχεις καταφέρει αυτές τις ασκήσεις όντας ειλικρινής με τον εαυτό σου, τότε θα έχεις μάθει να ελέγχεις τέλεια τη συγκέντρωση σου.

Άσκηση συγκέντρωσης νούμερο 4. 

Αυτή η άσκηση περιλαμβάνει επίσης τα μάτια και το μυαλό μα είναι σχετικά πιο εύκολη μιας και δεν απαιτεί να αλλάξεις τον τρόπο αυτοσυγκέντρωσης όπως η άσκηση τρία απαιτούσε. Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς ένα χαρτί σε χρώμα διαφορετικό από αυτό που έχουν οι τοίχοι σου.
Επίσης θα χρειαστείς και λίγη κολλητική ταινία. Καθορίζεις τη θέση που σκοπεύεις να καθίσεις και κολλάς στον απέναντι τοίχο το χαρτί στο ύψος των ματιών σου. Εστίασε την συγκέντρωση στο χαρτί και άφησε όλες τις άλλες σκέψεις να φύγουν από το μυαλό σου. Χρειάζεται να συγκεντρωθείς χωρίς λέξεις και σκέψεις. Θες σε ένα στόχο 3 λεπτών  κατά τα οποία θα πρέπει να μείνεις έτσι κοιτώντας το χαρτί χωρίς απολύτως καμία σκέψη. Μόλις το καταφέρεις αυτό αύξησε τα λεπτά σε τέσσερα η πέντε κλπ.

Αρέσει σε %d bloggers: