Χαοτική Μαγεία-Η Μαγεία του 21ου αιώνα

Στην αναζήτηση που ο καθενας κάνει στα χνάρια της γνώσης της τέχνης

της μαγείας παρατηρούμε ότι ανα τον κόσμο η μαγεία συνοδεύει την κουλτούρα και τον πολιτισμό του κάθε λαού απο την πιο μικρή και άγρια φυλή ανθρώπων στην Αφρική που ζουνε σε τριτοκοσμικές ή πρωτόγονες συνθήκες, μέχρι και στις πιο εκπολιτισμένες και αναπτυγμένες κοινωνίες και αστικές τάξεις.
Φτάνοντας στο σήμερα παρατηρούμε λοιπόν μεσα απο τις μελέτες μας ότι βάση των παραπάνω προκύπτουν ανα τον κόσμο πολλές μορφές μαγείας. Άλλες πολύ γνωστές και διαδεδομένες (Τσιγγάνικη μαγεία, Αιγυπτιακή, Σμυρνέικη, Wicca, Voodoo κτλ) και άλλες πάλι όχι και τόσο (Santeria Χαοτική κτλ). Πως όμως μπορούμε να κατανοήσουμε ή να ακολουθήσουμε κάποια απο αυτές και ποια θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη ή η πιο σωστή?
Η απάντηση είναι ότι όλες οι μορφές μαγείας αποτελλούν απλά διφορετικούς δρόμους οι οποίοι ενώνονται ή απευθύνονται…στο ίδιο ΚΕΝΤΡΟ
Μελετήστε όλες τις γνωστές μεθόδους μαγείας που υπαρχουν και ύστερα ακολουθήστε εκείνη με την οποία μπορείτε να λειτουργήσετε καλύτερα. Ο βασικότερος σκοπός, βλέπετε, στη μαγεία είναι η ανάδειξη των ασυνείδητων δυνάμεών μας, που για να εκφραστούν θα πρέπει να τις τροφοδοτήσουμε με τα κατάλληλα σύμβολα και τις κατάλληλες τελετές. Ο τρόπος όμως διαφέρει για τον καθένα, όπως και στον καθένα απο εμάς ο ασυνείδητος νους αποτελείται απο διαφορετικά στοιχεία.
Καθώς έτσι λοιπόν, οι σύγχρονοι μάγοι της εποχής μας, υποστήρίζουν μία ευρύτερη ελευθερία στους κανόνες της μαγικής πράξης υποστηρίζοντας περισσότερο τις δοξασίες της θεωρίας της Χαοτικής μαγείας που στόχο έχει να συγκρίνει και να συνδιάζει αρμονικά τη σύγχρονη επιστήμη,την ψυχολογία και τα μαγικά συστήματα των παλαιών. Η θεωρία της μαγείας αυτής δουλεύει δηλαδή σε συνάρτηση της παραδοσιακής μαγείας με την κατανόησή και συνεργασία της με την επιστήμη, την ψυχολογία του ανθρώπου, τη δυναμη του μυαλού και της σκέψης του ατόμου

Αρέσει σε %d bloggers: