Το μπουκάλι του Αποξία

Πρόλογος: Η ιδέα ότι τα πνεύματα εκτός απο άλλες σχέσεις με τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν είναι και καλοί προστάτες έχει τις ρίζες της σε πολύ παλιές εποχές. Για παράδειγμα τα πνέυματα Νταρμαπάλας στην Χώρα του Χιονιού στο θιβέτ λαμβάναν θυσίες αίματος προτού εγκτασταθεί η καινούργια θρησκεία εκεί. Όταν ο βασιλιάς προσπάθησε να φτιάξει ένα μοναστήρι και να εδραιώσει τον Βουδισμό συνάντησε αντίσταση.

Έπρεπε να φωνάξουν τον μάγο Padmasabhava για να τα ηρεμήσει και να τους κάνει προσφορές απο κέικ που θα αντικαθιστούσαν τις προηγούμενες θυσίες. Απο τότε γίνανε φύλακες και οι μοναχοί μεχρί σημερα ακόμα προσφέρουν τα κέικ που μοιάζουν με “ματωμένα κεφάλια”. Αυτή η ιστορία μας δείχνει πως η σχέση του ανθρώπου με το αόρατο μπορεί να έχει διάφορες διακυμάνσεις.. Αλλού θα εξετάσουμε την προσέλκυση των πνέυματων του τόπου, τις προσφορές και τις επαφές που μπορεί να έχει κάποιος ωστέ να κάνει “καλούς συμμάχους” με τις δυνάμεις ενός τόπου απο το να τις έχει εναντίον του ή αδιάφορες. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που εξοργίζουν αυτή την πλευρά της φύσης και τους κατοίκους της και έτσι χρειάζονται εξευμενισμό. Όμως απο πάντα οι άνθρωποι ζητούσαν πράγματα απο τα πνεύματα και αυτο διότι είναι πιο κοντά στο υλικό πεδίο και στις ανθρώπινες υποθέσεις απ οτι ενας Θεός ή μια θεά που ανήκει στο Εμπίριαν επίπεδο. Όντως πολλές προσευχές μπόρει να ειναί αποδοτικές αλλά οι Μάγοι αρκετές φορές ήθελαν να πάρουν ακόμα πιο ισχυρά μέτρα για την προστασία τους και να αυξήσουν την επιρροή τους. Έτσι σε ολες τις παραδόσεις υπάρχει η σφαίρα των πιο κοντινών στη γη όντών που πολλές φορές δούλευαν για τους ανθρώπους. Η hoodoo έχει πχ τους αγίους και τους αγγέλους της. Η voodoo τα Λόα που τα περισσότερα είναι νεκροί πρόγονοι οι οποιοί έχουν πάει ένα επιπεδό πάνω και υπηρετούν την κοινότητα. Η δυτική παράδοση έχει τα λεγόμενα “οικεία πνεύματα” των μαγισσών. Νεράιδες, Γνώμες κτλ ενώ πολλά γριμμόρια όπως η go’etia γράφει για αρκετές απ τις οντότητες της ότι σου δίνουν familiars ( φιλικα προσκείμενα πνεύματα που πρατουν διάφορα για τους ανθρώπους) αν τους ζητηθεί. Με τα πνεύματα επικοινωνούμε με δυο τρόπους. Τα μάντρας και τις σφραγίδες. Στην ανατολή για παραδειγμά δεν θα πρέπει να μας φανεί περίεργο αν το μαντραμ ενός πνεύματος πρέπει να λεχθεί 1,500 φορές. Είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης και εστίασης στην συχνότητα του πνεύματος. Παρ όλα αυτα στη Δύση συνήθως εχουμε το όνομα και το sigil κάθε πνεύματος. Βγαίνει απο το sigilum που σημαίνει “υπογραφή”. Αν και το όνομα είναι ένας δυνατός σύνδεσμος η σφραγίδα θεωρείται η κατευθείαν γραμμή επικοινωνίας με αυτο. Πέρα απ όλα αυτα τα εγκυκλοπαιδικά το παρόν άρθρο θα ασχοληθεί με την επίκληση ενός προστατευτικού Εκαταίου πνεύματος και την κατοικία που του φτιάχνουμε.

Η ακόλουθη τελετή ειναι η δημιουργία μιας κατοικίας για το πνεύμα Αποξίας. Ειναι ενα προστατευτικό πνεύμα και μοιάζει στο σχήμα με άνθρωπο που έχει καθρέπτες για μάτια και σκοτεινό πράσινο δέρμα. Κρατάει μια καμπάνα στο ένα χέρι και στο άλλο ενα μακρύ κοφτερό σπαθί. Έχει ταχθεί απο την κυρία του την Εκάτη σαν βοήθεια φύλαξης σε οποιονδήποτε του επιτίθονται άδικα. Και ειναί τέλειος φύλακας και προστάτης. Το σπίτι του φτιάχνεται απο ενα σκούρο πράσινο μπουκάλι. Αυτό πρεπει να καθαγιαστει με αλατόνερο και θυμίαμα πριν ξεκινήσουμε. Το μπουκάλι το γεμίζουμε χώμα απο τα ακόλουθα μέρη με την σειρά που γράφονται.
• Χωμά απο νεκροταφείο
• Χώμα απο αστυνομικο τμήμα
• Χώμα απο τράπεζα
• Χώμα απο εκκλησία
• Χώμα απο κυβερνητικό κτήριο
• Χώμα απο κάποιον λοφίσκο ή γενικά απο το πιο ψηλο σημείο κοντά στην περιοχή σας
• Χώμα απο λίμνη ή απο παραλία
• Χώμα απο ένα οποιοδήποτε μαγαζί
• Χώμα απο ενα σταυροδρόμι.

Το χωμά απο το κάθε μέρος δεν χρειάζεται να είναι πολυ και τα μέρη θα πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι μας. Ή οσο τελοςπαντων αυτο ειναι δυνατόν
Όταν θα εχουμέ τελειώσει το μπουκάλι θα πρέπει να γεμίσει μεχρι τη μέση. Μετά προσθέτουμε τα παρακάτω υλικά
• Κλαράκια βελανιδιάς
• Πευκοβελόνες
• Τσαπουρνιά
• Ακόνιτο
• Παπαρουνόσπορο
• Σπόρους μαύρης μουστάρδας
• Λίγες τρίχες μαύρου σκύλου
• Τρείς λεπίδες (ξυραφάκια)
• Ένα μικρό κουδουνάκι

Έξω απο το μπουκάλι στηρίζουμε 4 κομμάτια γυαλί ή καθρεφτάκια στις 4 κατευθύνσεις του χώρου
Αύτα ταυτόχρονα αντιπροσωπέυουν τα μάτια του πνέυματος και την ικανότητα να γυρίσει το κακό πίσω σε αυτον που το προκάλεσε.
Τέλος αν θλελουμε γύρω απ το μπουκάλι ή διπλα βάζουμε μια μικρη αλυσίδα και ενα λουκέτο ωστε να αντιπροσωπέυει τις αλυσίδες με τις οποίες δένουμε τους εχθρούς μας
Μετά κάνεις τη σφραγίδα του σε πάπυρο:
Και την κρατάς έξω απ το μπουκάλι προς το παρόν.
Η τελετή γίνεται σε Νέα Σελήνη, σε τρίςστατο ή σε οποιοδήποτε μέρος θεωρούμε δυνατό.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας ενα Δείπνο της Εκάτης με φαγοσημα ιερά προς εκείνη ψωμι, ωμά αυγά τυρί, σκόρδο, διάφορα κέικ και μέλι.
Μπόρεις να βάλεις φυτά τριμένα στην γαρνιτούρα όπως ταραξάκο και ακόνιτο. Μετά κάνουμε ενα μικρό τυπικό εξορκίσμου σαν και αυτα που εφαρμόζουμε στην αρχή μιας τελετής.
Στη συνέχεια καθόμαστε για μια στιγμή να χαλαρώσουμε στην ησυχία μας.
Οταν νιώσουμε οτι είμαστε σε δεκτική διάθεση ανάβουμε λίγο θυμίαμα ιερό στην Εκάτη όπως ενα μίγμα μύρου, φλόμου και αψιθιάς.
Καλείς την Εκάτη χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο ύμνο κοιτωντας την σφραγίδα του Αποξία:
“Χαίρε πολυόνημη Μητέρα των θεών των οποίων τα παιδιά ειναί δίκαια. Δόξα σε σένα Μεγαλιότατη Εκάτη Κυρία του Κατωφλιού. Που περπατάς ατημέλητη και άγρια ανάμεσα σε τάφους και αποτεφρωτήρια. Κροκόπεπλη Κυρία στεφανωμένη με φύλλα βελανιδιάς και φίδια.Εσύ που ακολουθήσε απο ορδές φαντασμάτων, σκυλιά και ασταμάτητα πνεύματα. Έρχομαι σε σένα ζητώντας τη βοήθεια σου.
Σε καλώ με τα ιερά σου ονόματα Aktiopis Ereshkigal, Nebotosoualeth.
Μεγάλη Εκάτη στείλε τον άγγελο σου Αποξία να κατοικήσει στο σπίτι μου.
Ας κατοικήσει σε αυτο και ας βρεί τα όπλα του να τον περιμένουν.
Ας σταθεί φύλακας πάνω απ το σπίτι μου, την οικογένεια μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους.
Ας σταθεί ακέραιος ενάντια στα πριγκηπάτα του κακού.
Ας γυρίσει πισω τις ορδές των εισβολών-δαιμόνων.
Ας διώξει όσους συνομωτούν εναντίον μου.
Ας κυνηγίσει τους επιτιθέντες εκεί που μένουν και ας φέρει τη μάχη στην πόρτα τους!
Χαίρε πολυώνυμη Μητέρα των θεών που τα παιδια τους είναι δίκαια.
Χαίρε Μεγαλειοτάτη Εκάτη, κυρια του κατωφλιού
Στείλε το πνεύμα σου τούτη τη νύχτα! “
Σε αυτό το σημείο πρεπει να εστιασεις στη σφραγίδα του Αποξία. Κράτα τη σφραγίδα πάνω απ το θυμίαμα και πες το ακόλουθο ξόρκι 100 φορές για να τον φέρεις στη σφραγίδα:
IO, AΠΟΞ-ΙΑΣ, ΙΟ ΧΟ
Σε κάποιο σημείο θα νιώσεις την παρουσια του πνέυματος να μπαίνει στη σφραγίδα. Η εμπειρία διαφέρει ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Μπορει να ποικίλει απο μια αίσθηση οτι δεν εισαι μόνος εως την αίσθηση οτι πολλές αόρατες πόρτες ανοίγουν με τη μια. Ή ακομα και κατι ορατό όπως τις γραμμές στο σχέδιο της σφραγίδας να κινούνται. Ακομά και να καταλάβεις την παρουσία του συνεχισε τις 100 επαναλήψεις ωσπου να τελειώσεις,
Όταν γίνει βάλε τη σφραγίδα στο μπουκάλι και σφράγισε το με ενα μαυρο κερί στο πώμα του μπουκαλιου που θα αφήσεις να καεί. Τελος, με δικά σου λόγια ευχαρίστησε την Εκάτη και τον Αποξία που ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά σου. Βαλε το μπουκάλι στο βωμό σου..

 Του: Αλέξανδρου Δρίβα

Αρέσει σε %d bloggers: