Οι 3 πλευρές της Εσωτερικής Επιστήμης

Ενώ κάποιοι βλέπουν την Εσωτερική Επιστήμη σαν ενα, στην πραγματικότητα μπορεί να διαχωριστεί σε 3 τομείς που τελικά σχηματίζουν μια ενότητα. Και οι 3 τομείς έχουν ως προαπαιτούμενο την επαφή με τον Ανωτερο εσωτερικο Εαυτό.

Κρατηστε στο μυαλό σας οτι αυτοι οι όρισμοί τους ειναι σύμφωνα με την Ερμητική επιστημη. Στην πραγματικότητα μπορούν να υπάρχουν πολλες διαφορετικές προσεγγίσεις κ ονόματα.

-Αλχημεία: Στην ουσία ειναι η μετατροπή του μόλυβδου σε Χρυσό, συμβολικά του “εγώ” σε θεότητα, στο Όλον. Αυτο γίνεται ανυψώνοντας κάποιος τη συνείδηση του πάνω απο την ύλη και μετά παίρνοντας την “λαξευτή πετρά” που αποτελεί το εγω να την σχηματίσει-λαξέυσει σύμφωνα με την ανώτερη Θέληση του. Ο σκοπός δεν είναι να εκμηδενίσει το εγώ αλλά να το μεταμορφώσει! Να ενώσει αυτά τα δυο με τον Νόμο της Πολικότητας. Χρησιμοποιεί δλδ την ενέργεια και δίνει μια διαφορετική μορφή σε αυτην δημιουργώντας ενα, καινούργιο τρόπον τινά, Ψυχικό Σώμα ελευθερο πλέον απο νοητικές αποτυπώσεις που κρατάνε την ενέργεια δέσμια στο φυσικό κόσμο. Αυτο ειναι το μυστικό του αλχημικού ρητού “Διέλυσε και Πήξε”

-Γοητεία/Επίκληση: Αυτη η τεχνική ασχολείται με την επαφή με άλλα όντα(ή συμβολα του υποσεινήδητου ανάλογα την οπτική του καθενός). Αυτή η επαφή δε λαμβάνει χώρα στο Φυσικό επίπεδο, αλλά στο Νοητικό. Δεν βλέπεις ακριβώς με τα φυσικά σου μάτια το επικληθέν πνεύμα αλλά με το μάτι του μυαλού σου. Μπορεί να είναι ενα Τζίν, μια Νεράιδα, το Χριστό, Αιγυπτιακές θεότητες, αγγέλους, Αγίους ή ένα στοιχειακό που εσύ δημιούργησες. Ελάχιστη σημασία εχει. Στην πραγματικότητα συνδιαλέγεσαι με Ενέργεια. Που οι επικλήσεις δεν είναι παρά νοητικές αναπαραστάσεις προσωποποιημένης ενέργειας. Μια καλή αρχή για αυτη την πρακτική είναι η μελέτη του Μικρού Κλειδιού του Σολωμόντα.

-Μαγεία: Είναι συνολική εκμάθηση κ χειραγώγηση του νόμου, της σχέσης Αιτίας-Αποτελέσματος σύμφωνα με τη θελησή σου. Εκτος απ το κλασικό όνομα “μαγεία” κάποιος θα μπορούσε να το πει και Κβαντική διαχείρηση ενέργειας. Εδώ δεν υπάρχουν συμπτώσεις, δεν υπάρχει η έννοια της “τύχης”. Κάθε τι λαμβάνει χώρα πρώτα στο Ψυχικο-Πνευμάτικο επίπεδο του Κόσμου σαν συνειδητη νοημόν Αιτία και μετά δημιουργεί σιγά σιγά μια σειρά γεγονότων ώστε να παράξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο εσωτερικός πρακτικός ή αλλιώς μάγος ανυψώνει τη συνείδηση του μέχρι το Αιτιατό λεπτοφυές επίπεδο και αλληλεπιδρά κατευθείαν με την Ενέργεια. Μαθαίνοντας να κρατά το εγω του γειωμένο απαλλάσεται απ το “φαινόμενο της παλινδόμησης” και εξασκήται στο να δουλέυει με αυτά τα επίπεδα επεμβαίνωντας στη ροή των γεγονότων. Τέλος, αυτος ο συντονισμός της προσωπικότητας με τον λεπτοφυή κόσμο θα πρέπει να γίνεται για να ελευθερωθεί ο άνθρωπος απο το “μοιραίο” των ψυχικών συμπλεγμάτων και των κατώτερων ενστίκτων. Αυτά δεν ειναι κακά ή κατι τέτοιο απλά αποροφούν την προσωπικότητα τόσο που ο άνθρωπος χάνει την πνευματική ελαστικότητα και ελευθερία. Αυτα τα ένστικτα είναι συχνά φόβοι και απωθημένα. Το να παράγουμε τη δική μας μοίρα προυποθέτει γνώση του υποσεινήδητου κόσμου που μας ελέγχει και εσωτερική κατανόηση του τι θέλουμε να πετύχουμε και γιατί.

 Του: Αλέξανδρου Δρίβα

Αρέσει σε %d bloggers: