Το πρόβλημα του Κακού στο Υλικό Πεδίο ά μέρος

Οταν μελετάμε την ιστορία του Αδάμ και της Έυας απο τη Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης δεν πρεπει να την πέρνουμε κυριολέκτικα αλλά συμβολικά και με γνώμονα την Ψυχολογία του βάθους. Αν την αναλύσουμε σωστά μπορούμε να πάρουμε λίγη απ την λάμψη του Daat. Που στα εβραικά σημαίνει “Γνώση”. Κατανόωντας αυτη τη γνωση μαθαίνουμε οτι όλοι μας έχουμε αυτα τα δυο κανάλια μέσα μας. Αυτά του Αδάμ και της Έυας, που συμβολίζουν την Νοητική και Σεξουαλική/Ενστικτώδη Φυση μας.
Τα 2 σημεία ενέργειας που τυλίγονται γυρω απ την σπονδυλική μας στήλη. Τα γνωστα Φίδια στο κυρήκειο του Ερμή. Τα ονομάζουν Ίντα και Πινγκάλα στην Ινδία. Στην εβραικη Καμπαλά Οντ και Ομπ. Τα δυο αυτα ενεργειακά κανάλια υπάρχουν σε καθε άνθρωπο. Συμβολίζοντας το κεντρικό νευρικό και παρασυμπαθητικό σύστημα. Την θυληκη και αρσενική ενεργεια.

Η Εύα λοιπον πέφτει σε πειρασμό απο το Ερπετό, τρώει τον απαγορευμένο καρπο και τον προσφέρει στον Αδάμ. Αυτο μας δείχνει “κατι” το οποίο πέρναει απ τα γενετικά όργανα στον εγκέφαλο. Αυτη είναι η πρώτη κατανόηση της ενέργεια του σεξ απο όντα τα οποία ως τότε είχαν μόνο πνευματικοτητα μιας και Εδέμ σημαινει “Η πλήρης Έκσταση” ή αν θέλετε πλήρη επαφή με τη Φύση. Το μήλο λοιπόν ειναί ο καρπός της Γνώσης του Εαυτού, οπου αυτο δημιούργησε την ψευδαίσθηση της μοναδικότητας και του διαχωρισμού απο τη Φύση. Η συνειδητοποίηση ότι είμαστε δέσμιοι στην ενστικτώδικη ενέργεια του σεξ. Ακολουθεί ο αιώνιος πόλεμος που ανοίξαμε με τον δικο μας νου ο οποίος άρχισε να χανει την πρωταρχική Θεική Γνώση (που του έδινε μια ταυτότητα) και άρχισε να συστέλετε και να ντρέπεται ψυχολογικά για την ζωώδη Φυση του. Οι παρενέργειες ήταν ο εγωισμός και η διάσχηση μεταξυ νοητικής και ενστικτωδικης Ζωής μέσα μας λόγω της μη αποδοχής του εαυτού και κατωτερότητα, φόβο μπροστα στο άγνωστο. Έτσι η εκδίωξη απ την Εδέμ έχει να κάνει με τη δική μας λανθασμένη χρήση της σωματικής Ενεργειας στην οποία πρέπει να εκπαιδευσουμε την αντίληψη μας ώστε να την ξαναφέρουμε σε επάφη με το “θεικό” μεσα μας και να ανακτήσουμε την υψηλή εικονα για τον Εαυτό μέσω της πνευματικης μας αυτοπεπήθησης.

Οι προεκτάσεις ειναι πολλές. Σωματικές, ψυχολογικες,πνευματικές. Στην ιστορία ο αδαμ και η Εύα πήραν “Τη Γνωση” όπου το κεντρικο της γράμμα ειναί το εβραικο “αγιν” που ειναι το σύμβολο που αντιστοιχει στα φυσικά μας μάτια. Ο αδαμ και ευα λοιπόν “άνοιξαν τα μάτια τους” Και είδαν κάτι διαφορετικό. Κατάλαβαν οτι “ειναι γυμνοι και ντράπηκαν” γραφεί η Π. Διαθήκη. Αυτο είναι κατι που το περνάμε όλοι στην εφηβία όταν οι σεξουαλικές μας ορμόνες αρχίζουν να κατακλήζουν το σωμα. Νίωθουμε μαγάλη αβεβαιότητα και αγχή σχετικά με τη σεξουαλικότητα μας. Τελικά αρχίζουμε να πειραματιζόμαστε με αυτην και μερικες φορες να νιωθουμε τύψεις και κρυβουμε πράγματα. Μπορει να μιλαμε για τα μυστικα μας στους φίλους μας αλλά στους αγαπημένους μας ή στους γονείς μας δεν λέμε τιποτα.. Λίγο ή πολύ δηλαδή έχουμε μια ενωχική στάση με αυτο το θέμα ή τουλαχιστον αβεβαιότητα. Αυτη είναι η κατάχρηση λοιπόν του Δέντρου της Γνώσης και πρεπει να γίνουμε ρεαλιστες σε αυτο το θέμα αλλα και να βελτιωθούμε προσωπικά, κοινωνικα και παγκόσμια σαν είδος με κομμάτια της φύσης μας που δεν θέλουμε να αποδεχόμαστε. Εδω πρέπει να σταθούμε και να καταλάβουμε. Έτσι θα έχουμέ λύσει τη ρίζα του κακού. Την κατάχρηση του Δεντρου της Γνώσης λογω του οτι δεν μπορουμε να βιωσουμε το σεξ με ιερο/θεικο τρόπο. Δεν γίνεται μετουσίωση της ενέργειας δλδ. Δεν ξέρουμε τους νόμους. Κατι που το μάθαίνουμε με διάφορες τεχνικές τύπου Κουνταλίνι γιογκα και Τάντρα Γιόγκα. Έτσι η κενότητα που πολλές φορες αισθανόμαστε είναι μια ψυχολογική και πνευματικη γύμνια και όχι σωματική και γι αυτο νίωθουμε τρωτοί. Είναι η έλλειψη αθωότητας. Η αντίστροφη χρηση του ιερου σεξουαλικου Πυρός. Η έλλειψη μιας Συνείδησης σε πλήρη αρμονία με το Ιερό και το θεικο μέσα μας. Η νοητικη μας ζωή δηλαδή να είναι πιο υγειής αντιλαμβανόμενη τους Νόμους της Φύσης. Κατι που έχουμε όλοι ανάγκη..

 Του: Αλέξανδρου Δρίβα

Αρέσει σε %d bloggers: